FORENINGSPORTAL Visit Heim

2018

 

 • Overnatting og servering kun på bestilling (grupper) Telefon 936 89 315
 • Skjenkebevilling
 • Gårdsmuseum
 • Turstier

 

Omgitt av vidder og fossestryk kan du nyte dagen i fjellet eller delta i gårdsarbeidet sammen med vertskapet. Bukken Blåmann og alle de andre dyra i Kårøyan sørger for at også barna trives her. God fjellkost og trivelige stuer og loft gjør oppholdet til en helt spesiell opplevelse for både store og små. Kårøyan Fjellgard har dessuten gjennom samarbeid med Kristiansund og Nordmøre Turistforening sjølbetjent kvarter på garden.

 

For grupper og selskap har vi plass til ca.30 pers. i storstua og 15 pers. i nystua.


Servering kun på bestilling.

Ta kontakt på telefon 936 89 315

Velkommen innom! 


Gjestegard

Eventyr-gard i fjell-bandet! I helgene og utenom leirskole sesongen, tar vi imot firma på kurs og hyggelig samvær.
Kårøyan Fjellgard tar imot gjester for servering og overnatting hele året.

 • 20 sengeplasser
 • Egen leilighet for de som ønsker selvhushold

På gården har vi mange forskjellige dyr til stor glede for barna som besøker oss. Her kan du få delta i fjøsstellet sammen med vertskapet, eller bli med Bukken Blåmann på en kjøretur.

Vi skreddersyr arrangement for bedrifter / grupper som ønsker spesielle opplevelser med blandt annet fjellklatring, klatring i foss og andre uteaktiviteter.

I samarbeid med Norlandia Hemne Hotell arrangerer vi også julebordsturer med kanefart og nissegrøt på låven. Om kvelden samles vi foran peisen til spennende historier om bjørnejegeren som bodde i Kårøyan.

Dessuten har vi gjennom en avtale med Kristiansund og Nordmøre Turistforening etablert betjent kvarter for fotturister på den nyopprettede Fjordruta. Åpent fra 20. juni til 20. august. Resten av året etter avtale.

 

 

Natur

 • Merkede løyper, sommer og vinter
 • Bærplukking
 • Jakt
 • Fiske i fjellvann
 • Ridetur i fjellet
 • Hundekjøring, der du får kjøre selv
 • Tur til gamle fangstanlegg, nedlagte setergrender og bjørnehi
 • Fjellklatring
 • Klatring i foss
 • Kanefart

 

Mer informasjon på ut.no

Wesselgården ligger sentralt på Kyrksæterøra. Den tidlig viktige Øragata som går parallelt med Søa fra kirka mot fjorden, passerer gården. Gården ligger nær elva Søa ved brua på Wesselveien og noen hundre meter fra der elva munner ut. 

Den sentrale plasseringen av museumsgården vil medføre en enda sterkere markering av den lokale historien og ikke minst være et viktig bidrag til et allerede unikt sentrum.

Besøk Wesselgårdens Venner sin hjemmeside for mer informasjon og bilder om Wesselgården. Bildet er hentet fra Wesselgårdens Venner.


Wesselgarden (offisielt "Kirksætervold") har fått namnet etter familien Wessel, som kom dit rundt 1860. Eiendommen, som da var uten bygninger, ble skilt ut fra "Riebergarden" på Kjørse i 1858. Lakserett og teinefiske i elva Søa fulgte med. 

I 1878 gikk Wessel konkurs, men greidde å kjøpe igjen Wesselgården på auksjon. På denne tid var det stor jordbruksdrift i Wesselgarden. Folketellinga fra 1875 forteller om allsidig husdyrhold: 7 hester, 5 okser, 10 kyr, 7 kalver, 20 sauer, 5 geiter og 3 griser. Samtidig ble det sådd 2 tønner bygg, 12 tønner havre og satt 12 tønner potet. I vårt hundreår har gardsdrifta hatt mindre omfang, men garden var i drift fram til 1976. 

Bygningene
Ingen av de tre husa i firkanttunet kan tidfestes nøyaktig. Sannsynligvis har alle blitt bygd like etter at garden ble kjøpt i 1858. 

En novembernatt i 1815, brant den gamle middelalderkirken Sancta Margretha ned til grunnen. Alle de rike kunstskattene gikk tapt. Det ble raskt bestemt at det skulle bygges en ny kirke på samme sted. Og etter et drøyt års byggearbeid, ble det innvielse i nye Hevne kirke den 29. juni 1817.

Den ligger som et midtpunkt på Kyrksæterøra. Kirken er åttekantet, med plass til nærmere 500 personer, hvorav 200 plasser befinner seg på galleriet. Altertavla ble i sin tid bestilt og kjøpt hos en snekker i Kristiansund for 2 100 kroner. Døpefonten ble gitt som gave til innvielsen av den nye kirka. Døpefatet er flott dekorert, og i bunnen gjenspeiles syndefallet, treet med slangen og Adam og Eva. De tre utbyggene på kirka, er våpenhuset, prestesakrestiet og dåpssakrestiet. 
Det finnes to klokker i Hemne kirke, den minste ble støpt i Holland i 1817. På denne finner man teksten "Gid Jesu Naade-bud må våre Hjerter røre, saa tidt fra Herrens Hus vi Klokkens Lyd skal høre". Kirken har en fin gammel offerbøsse, med innskriften "Hevne kirke 1846. Bidrag til Schreuders Mission hos Zulu-Folket i Syd-Afrika". 
Orgelet som brukes i dag, ble først tatt i bruk i 1967 - da kirka var 150 år gammel.  Utenfor kirka står en bauta til minne om Hemnes første misjonær, Lars Røstvig. Han var en av Norges første misjonærer på Madagaskar i 1874. En kopi av den opprinnelige kirkeporten fører oss i dag inn til den 11 dekar store kirkegården.

 

Arkitekt: Jakob Kirkebygger

Sokn: Hemne

Prosti: Orkdal

Utdypende artikkel på ut.no 

Vil du til fjells, men er seint ute en fredagskveld, er Storlisetra et passende mal for kvelden. Turen opp til snaufjellet fra Vinjeøra er lett å gå og  tar bare 40 minutter. På plass ved hytta har du et fint utgangspunkt for turer videre vestover på den søndre delen av Fjordruta. Eventuelt kan du nå både Storfiskhytta og Sollia på en dagsmarsj om du legger ruta nordover.

Fra hytta har du fin utsikt nordover i retning Kyrksæterøra. Hytta stod ferdig i 2003. og ble som resten av hyttene på Fjordruta satt på dugnad av Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

Setra ligger lett tilgjengelig fra Vinjeøra, en tar av fra E39 vis a vis Coopbutikken, gjennom tunet på Fjelnsetgarden og følger godt kjørbar vei til parkering på anvist sted. Herfra ca 40 min på T-merket sti til setra.

Kontakt

Sosiale media

2021 © E-Heim Portal